perjantai 20. helmikuuta 2015

25 vrk

Pentuset täyttävät kohta 4 viikkoa, aika menee juoksemalla! Ensimmäiset pentuvieraatkin pääsivät jo käymään nuuskuttelemassa pennun tuoksua. Ensimmäinen Axilur-kuuri on syöty, hyvin kesti kaikilla vatsat matolääkkeen.
Pennut syövät nyt nappulaa kolme kertaa päivässä, ensimmäiset kerrat olivat "kyntämistä" ruokakupissa, ja nassut ovat olleet ihan ruoan peitossa. Tänään syötiin jo aika nätisti omilla paikoilla ilman että olisi tarvinnut sukeltaa kokonaan ruoan sekaan...
 Painot 1400-1700g välillä, en ole enää pentuja säännöllisesti punninnut, vaan tehdään enää "pistokokeita" että kaikki saavat muonaa tasapuolisesti. Kisma imettää edelleen, ja utareet roikkuvat polvissa... Pennuilta tulee jo isoja sikareita ja Kisma tietenkin siivoaa kakkaset pois. Kismalla oli vatsa pari päivää vähän löysällä, luulen että liikaa pentusten jätettä sai tämän aikaan. Täytyy koettaa itse ehtiä siivoilla kekäleet aina heräämisten jälkeen pois.
Tänään ostin muutamia leluja laatikkoon, Narrahan kävi niitä heti sieltä omimassa itsellen... Mutta pennuilla on jo pienet terävät naskalit suussaan, ja ne ovat alkaneet tarrautua sukkiin,lahkeisiin ja repivät alustojaan. Nyt on leluja mitä puistella.
 Alkavat olla parhaassa iässä, päivä päivältä paranee :) Ihania tappeluja, rähinää,haukkumista, juoksuaskelia,jotka päätyvät kumolleen. Vettäkin osataan jo juoda kupista, vaikka enemmän kuppi on vielä tassunpesu paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti