perjantai 23. kesäkuuta 2017

Lappeenranta NW kokeet 10.-11.6.17

Perjantaina lähdimme kohti Lappeenrantaa, reilut 500km matka taittui mukavasti Janne kuskina ja Laura Brunon kanssa matkaseurana. Majoituimme LPR leirialueella, joka ei hirveästi plussapisteitä kyllä saanut...
Lauantai aamuna koepaikalle, missä koirien tarkistus klo 9.00 ja koepaikan läpikäyminen. Sen jälkeen odoteltiin....koesuoritukset alkoivat vasta klo 12 jälkeen. Vkl kokeessa oli kaksi tuomaria, eli etsinnät kahdessa erässä. Me aloitimme sisäetsinnällä, mikä menikin aika nappiin. Narra löysi hajun heti, ohjaaja ei ihan uskonut moiseen ja Narra näytti sen uudelleen. Laatikoilla myös hienoa tekemistä.  Ulkoalue oli valtava, Narra lähti vahvasti seinänviereen, mutta näppärästi hakeutui sitten sieltä hajun mukana kohteeseen ihan toiselle puolelle aluetta. Ajoneuvoina peräkärry, hevosvinkka ja hlöauto. Tuuli teki haasteen hajun tarkentamiseen, mutta aikansa pörrättyään merkkasi hyvin.
Ja näin koekirjaan merkintä 100 ilman virheitä, loistavaa!!!
Sunnuntaina olimme eri koululla, ja saimme Narran kanssa mahdollisuuden suorittaa alkupäässä, jotta pääsimme kotimatkalle ajoissa. Aamulla tuli taas odotusta, mutta sitten toimeen. Olimme ensin ulkoetsinnöissä, ja ajoneuvoilla. Kaksi hlöautoa ja hevosvinkka. Taas tuuli kovaa, ja sai etsiä aika pitkään, mutta löytö tehtiin ajoissa. Ulkoetsinnässä alue oli jälleen iso, ja nyt Narra jäi koulun seinän viereen, haju pörräsi siellä vahvasti ja koira teki kovasti töitä Jossain vaiheessa minulla alkoi mietityttämään enkä sitten antanut koiralle mahdollisuutta, vaan hieman aloin painostamaan jolloin Narra teki minulle virheilmaisun. Haju oli alueen toiselle reunalla sadevesiviemäri kaivon reiissä!!!
Voi sitä harmituksen määrää!!!!  Mutta siitä rennoin mielin sit sisäetsintään, luokkahuone meni todella hyvin, samoin laatikot. Eli ohjaajan hötkyilystä johtuen pisteet 75 ja se viimeinen luokkanousu tulos jäi saamatta!
Mutta erittäin hyvä ja opettavainen viikonloppu kaikin puolin. Ensinnäkin koejärjestelyjä ajatellen sain paljon omaa koettamme varten. Ja Narran työskentely on hienoa, se on sinnikäs ja käyttää nenää upeasti, joten ens kerralla sitä luottoa koiraan vaan enemmän :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti