maanantai 16. toukokuuta 2016

Tuurin "kuplatutkimus"

Viime viikolla Tuuri kävi ns. kuplatutkimuksessa. Tässä ELLn lausunto:
Koiralle annettiin suonensisäisesti mikrokuplia sisältävää fysiologista suolaliuosta boluksina ja tutkittiin mikrokuplien kulkua sydämessä. Kuplat täyttävä sydämen oikean puoliskon pitkäksi aikaa, etenevät huonosti eteisestä kammioon. Kuplia ilmaantuu vähäisessä määrin heti myös sydämen vasempaan eteiseen , eli eteisväliseinässä täytyy olla yhteys. Kyseessä on yleensä ns avoin foramen ovale, joka falskaa oikeanpuoleisen kohonneen paineen takia.

Verenkuva tutkittiin mahdollisen kroonisen hupoksian seurausten varalta, punasoluarvot normaalit, eli runsasta hapettoman veren kulkeutumista sydämen oikealta puolelta vasemmalle ei ainakaan tällä hetkellä tapahdu.


ELL suositellut kontrollikäyntejä noin 6kk:n välein , mikäli voinnissa ei tapahdu muutoksia. Jatkossa tutkitaan verikokein niin kauan kuin kunto pysyy ennallaan. Tuuri on jatkanut elämää Johannan kanssa normaalisti harrastaen ja lenkkeillen. Tuurin kunto on tällä hetkellä erinomainen, sairaus ei näy sen arjessa millään tavalla. Ja mitään muuta emme toivokaan, kuin että Tuuri jaksaisi vielä monet vuodet yhtä vauhdikkaasti kuin tähänkin asti.

Mikäli sinulla on oman koirasi kanssa kokemuksia tästä sairaudesta, trikuspidaali dysplasiasta, niin toivoisin sinun ottavan yhteyttä katjasulkala(miuku)gmail.com  Erityisesti kiinnostaa bordercolliet, löytyykö muita bortsuja, joilla on ollut tämä sydänvika?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti