tiistai 18. elokuuta 2015

Kisman MH kuvaus 15.8.15

Varasinpa vähän ex-tempore Kismalle paikan MH kuvaukseen. En ole tähän testiin sen kummemmin tutustunut aikaisemmin, ja kaveri laittoi sitten videot oman koiransa suorituksesta katsottavaksi. Olihan se aika huvittavaa touhua, en ihan ymmärrä noita "koira tule leikkimään" juttuja, missä henkilö pomppii ihmeellisesti ja heiluttaa lelua kummallisella tavalla edessään ;) Samoin ne aaveet, onneksi näin ne ennakkoon videolta, oishan siinä koepaikalla nauru turskahtanut,kun tyypit himmailee puskista "ku klux klan" viitoissaan....

1.osiossa Kisma ei vierasta tyyppiä sen kummennin noteerannut, mitäpä tuota turhia. Leikkiin se ei lähtenyt mukaan, nouti sen hullun kokoisen solmupatukan kerran. Mutta siihen testaajan leikittämiseen se ei todellakaan lähtenyt mukaan, katseli et mitä tuo alkoi tuossa pomppimaan.

2. osiossa oli viehe, jonka perään koiran olisi ilmeisesti pitänyt ampaista. Kisma irtosi vähän matkaa perään tai ainakin sinnepäin, mutta en ole varma näkikö se edes koko vieheen liikkumista siellä heinikossa. Katseli htken, ja palasi takaisin.

3.osiossa sitten seistä möllötettiin 3 minuuttia paikallaan. Kisma söi heinää, kuulosteli naapurikentällä alkaneita suojelutreenejä, ruoska paukkui ja koirat haukkui :)

4.osiossa metsästä tuli tyyppi joku avaruuspuku päällä. Hillui siinä aikansa,heitteli lelua ilmaan, painui sitten puskaan. Tähän Kisma lähti perään, mutta kun tyyppi sitten tuli puskista taas ihmeellisesti sivuttais suunnassa pomppien ja patukkaa heilutellen pois kohti koiraa, Kisma kattoi parhaaksi poistua paikalta-> ihme tyyppejä?  Kytkin koiran ja menimme tervehtimään miestä, siinä Kismalla ei ollut mitään heikkoa,asia oli ok.

5. osiossa vetäistiin haalari ylös todellä läheltä. Tästä video
https://www.youtube.com/watch?v=Vn9rOpeVF2Y

6. osiossa reagointia ääneen, video
https://www.youtube.com/watch?v=XyFro-O_1HI

7. osiossa tuli sitten kaksi aavetta kohti, Kisma seisoi koko ajan minun edessä ja katseli rentona reagoimatta asiaan sen kummemmin. Siirryttäessä aaveen eteen tuli mukana ja alkoi heilutella häntää ja hyppiä vasten.

8. osiossa leikittiin taas, samoin kuin alussa, ja nyt Kisma oli paljon aktiivisemmin mukana. Ehkä ohjaajan alun jännitys oli poissa ;)  Samalla tuli ampumiset, video
https://www.youtube.com/watch?v=X4_-wxkTap4

Ja tässä koko suorituksen arvostelu videolta.
https://www.youtube.com/watch?v=nTykG4E2oQk

Testin tuomareina Arja Jauhiainen ja Anne Kuivinen ja testiohjaajana Jani Pitkänen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti