torstai 19. helmikuuta 2015

Senta 14 vuotta

                                       FI MVA C.I.B. FI TVA HK2 Yazina`s Noisette "Senta"

Tänään juhlitaan huikeaa 14 vuoden ikää!
Sentan polku tähän päivään on ollut täynnä kaikenlaista, muistan kun sitä äitini kanssa hain Joensuusta Temosen Sirpan ja Arton luota. Ajoimme kaatosateessa takaisin kotiin, ja Sentaa matka hieman pelotti ja jännitti. Kotona Kempeleessä se täytti koirattomaksi jääneen kotimme, ja nopeasti huomasin,että tein oikean päätöksen rotuvalinnassa. Sen jälkeen ei ole muita rotuja mietittykään meidän perheesen.
Sentan kanssa aloitimme hakuharratuksen, tehtiin jonkin verran jälkiäkin. Tokoiltiin, ja opittiin kaikesta paljon uusia juttuja. Virheitä korjattiin, mm. perusasento tehtiin sille ihan uudelleen, kun avoimesta luokasta lähdimme kohti TVA karkeloita Haussa Senta teki HK1 haukkumalla ja HK2 rullalla ilmaisten, eli se on todella saanut olla "koekaniinina" minun harrastuksissani.Agilityssä ohjasin Sentaa jonkin verran itse, mutta Pasi Röyttä teki paljon töitä Sentan kanssa agiradoilla,ja yhden nollan ehti parivaljakko saada ennekuin Sentan olkapää alkoi reistailla.
Olkapää ei estänyt rasitusta, joten agi ja PK jäivät pois ohjelmistosta, myöhemmin myös toko.
Varhaiseläkeläinen jo 7-vuotiaana, mutta ystävää ei laiteta pois vaikka sillä ei voikaan harrastaa. Näin olemme potkutelleet samoja polkuja jo toiset 7 vuotta harrastus uran jälkeenkin :)
Näyttelyissä Senta ei ole ollut mikään tähtönen, mutta keräsimme sinnillä ne SERTit kasaan, ja kun parit CACIBitkin saatiin, niin kansainvälisestikin kauniiksi todettiin.

Tänä päivänä Sentalla on pissankarkailu vaivaa, sydämestä löytyi voimakkaat sivuäänet keväällä 2014, enää ei kuulla juurikaan mitään ja jonkinlaista dementiaa on havaittavissa. Monet kerrat on oltu jo Sentaa viemessä viimeiselle matkalle,kun vaivat ovat olleet pahimmillaan....  Mutta pitkillä päiväunilla ja säännöllisellä syömisellä pärjää hyvin.  Niin kauan kuin tassu nousee ja ruoka maistuu, se saa köpötellä matkassamme.

                                                     Hyvää 14-vuotispäivää Senta!!



2 kommenttia:

  1. Hyvää ja ihanaa syntymäpäivää Sentalle!
    On onni saada pitää koira noin kauan.
    Leppoisia köpöttelyhetkiä ja makoisia syötävia sekä paljon päikkäreitä Sentalle!

    VastaaPoista