perjantai 27. toukokuuta 2016

KARHU hakumetsässä!!!!

25.5.2016 tulee jäämään mieleen ikimuistoisesti.
Lähdimme neljän hengen porukalla Pikkaralaan hakuilemaan. Tallattiin noin 200 metrin rata, mukana olleet kaksi koiraa (onneksi liinassa) nostelivat nokkaansa ja olivat vähän levottomia, mutta eipä arvattu! Treenattiin eka haukkuva koira ja kaikki meni ok. Sitten otin Kisman, maalimiehet etukulmiin. Ilmoittautumisen jälkeen käännyin vasemmalle lähettämään koiraa, kun huomasin jonkun liikkuvan noin 150metrin päässä maalimiehen takana. Siinä samassa tajusin, että se on KARHU! Onneksi en ehtinyt lähettää Kismaa pistolle!
Aloimme huutaa Kaijalle, joka makasi pressun alla ihmeissään, mitä me huudamme, kunnes tajusi: Kaija tuu pois sieltä, takanasi on karhu!!!  Saimme Kaijan aina nopsaan keskilinjalle ja onneksemme kontio jatkoi matkaansa metelöinnin alettua poispäin meistä. Seurasimme kun se juoksi sähkölinjan ali metsikköön.
Siinä sitten tuumailtiin, mitä tehdään...Mitään paniikkia tilanteessa ei tullut, kun kaikki saatiin turvaan. Päätimme ilmoittaa asiasta viranomaisille, kun karhu kuitenkin liikkui kohti asutusta ja koulua, asutuksen läpi se oli alueelle tullutkin.

Paikalle saapuikin sitten petotutkija sekä poliisit etsimään jälkiä, hieman he epäilivät että ihanko varmasti karhun näitte ;) Nämä näköhavainnot kun ovat aika harvinaisia. Muutama koiraa merkkasi karhun kulkeman jäljen selvästi, ja lähti ajamaankin sitä. Ja löytyihän ne tassunjäljetkin, monesta paikkaa. Arvioivat että noin 80cm korkea erauskarhu, alle 100kg painoinen.

Me treenattiin vielä pari koiraa, mutta vain lyhyesti, kukaan ei halunnut enää mennä syvemmälle metsään. Ja vaikka Kismankin varmasti sai hajun karhusta, kun olimme itse tuulen alapuolella, niin reippaasti se lähti sitten maalille. Krepit kerättiin isolla porukalla meteliä pitäen :)

Aikamoinen treenireissu, ja varmasti tulee jatkossa vaikuttamaan metsässä liikkuessa itseen, ehkä vilkuilee taakseen ja pitää ääntä, sillä ihan heti ei toivo vastaavaa kokevansa :) 

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/karhu-tuli-vastaan-metsassa-pikkaralassa-kylla-siina-vahan-saikahti/728736/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti