sunnuntai 30. elokuuta 2015

EK1 ja HK1

Kesän koekausi on ollut vähän tahmainen, kaksi jälkikoetta epäonnistumisella, sitten Kisma teki juoksut ja siinä meni pari koetta sivu suun. Ja kun loppukausikin näytti koekalenterin/omien vapaiden viikonloppujen suhteen huonolta, päätin lähteä kokeilemaan :)

Samalle viikonlopulle Raahessa etsintäkoe ja hakukoe. Laitoin sit ilmot menemään, ajatuksella, että jos EKssa ei haku suju, emme lähde sunnuntain kokeeseen. Meillä oli vajaa kuukausi aikaa treenata EKn tarkkuus ja pudotettu jollekin mallille. Pikkusen meinasi jännittää....

Koe alkoi jäljellä, missä janalta täydet ja eka keppi nousi heti. Sit Kisma jatkoi jäljestämistä kohti autoa....saatiin jälki uudelleen ylös, ja toka keppi löytyi. Sen jälkeen tuli joku kaaos, eli ohjaajalla ei pää pitänyt, ja taisin ottaa Kisman pois jäljeltä. Jälki 40p.
Seuraavana esineruutu, mikä sujui hyvin ja sieltä 30p. Tarkkuusruudussakaan ei nokka kauan tuhissut, kolikko nousi alle minuutin ja 20p. Sitten hakuun, missä Kisma koetteli ohjaajan hermorakennetta täysillä, mutta tällä kertaa pidin pääni ja otin rennosti. Kun saatiin eka mm ylös alkoi homma sujua niinkuin se treeneissäkin menee. Hausta 64p  Viimeisenä pudotettu. Tässä vaiheessa oli koulariin pojot kasassa, joten ohjaaja huokaisi ja jätti virittelyt tekemättä. Kisma oli ihan pihalla hommasta, ja lähti moikkaamaan yleisöä ja tuomaria :) Eli se meni nollille.
Ja kun tottiksesta saatiin vielä 78p kokoon todella väsyneellä koiralla, plakkariin EK1 koulari!!!

Sunnuntai yö ei ollut lupaava. Heräsin puolilta öin ja aloin pohtimaan hakurataa. Puoli kaksi Kisma alkoi kakoa, lähti sitten olkkariin ja alkoi syömään kukkamultaa ruukusta. Päästin koirat ulos, Kisma veti heinää ihan hulluna ja lopulta tuli oksennus. Siinä ajattelin että eipä me taida aamulla minnekään lähteä.... No, aamulla kaikki hyvin ja lähdimme matkaan.
Päivä alkoi haulla, ja rata vaikutti haastavalta. Vasemmalla suopursua ja märän näköistä, oikealla vähän kuivempaa kumpuilevaa maastoa. Ja taas Kisma kokeili, miten kuskilla hermot kestää, kaksi pistoa meni siis lämmitellessä. Sitten nousi eka ukko, ja taas homma alkoi pelittää. Pari tyhjää väliin, hyvät yliheitot ja toinen ukko ilmaisuun. Tuomari kehui työskentelyä ja ilmaisuja ja pisteet 165 :)

Esineruudussa katselin maaston muotoja ja ruudun läpi menevää polkua ja päätin aloittaa keskeltä. Kisma eteni muutaman metrin rauhallisesti, ja nosti esineen. 13 sekunnin ruutu :) Pisteet 29, ois voinut lähteä voimakkaammin. No, se lähtee aina rauhallisesti ja lisää sitten vauhtia kun pääsee matkaan. Maasto komeat 194p.  Ja jännittävät tottikset missä jälleen käsissä väsynyt koira, joka suoritti kaiken, mutta se voima puuttui, pisteitä 81 ja ykköstuloksella 275p HK1

Ilmeisesti meidän PK kausi oli tässä, syyskuussa reissataan ja lokakuulle ei taas näytä olevan kokeita. Joten ajatukset tokoon,rallyyn ja siinä sivussa työstetään PK tottista. Suuri kiitos kaikille kesän maastotreeni kavereille, ilman teitä tämä hieno viikonloppu ei olisi totta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti