maanantai 11. syyskuuta 2017

Nose Work 1-luokan koe Oulu 27.8.17

Järjestimme treeniporukkamme kanssa NW kokeen kaksipäiväisenä Alatemmeksen kylätalolla. Lauantaina olin vastaavana koetoimitsijana ja sunnuntaina sitten kisasimme Narran kanssa.
Päivät sujuivat todella hyvin järjestelyjen suhteen, ja muutamia täyden 100p suorituksia saatiin molemmille päiville.

Sunnuntain koepäivä alkoi sisäetsinnällä, missä Narra nappasi heti hajusta kiinni ja löytö. Laatikkoetsintä oli jännä, laatikoina hampurilaisrasioita ja juomamukeja. Kauan pörräsi hajun perässä, ennenkuin oikea löytyi! Tämä vaati jo ohjaajaltakin hermoja malttaa odottaa, että varmasti ollaan oikealla rasialla, kun haju selvästi oli levinnyt laajalle.

Ulkoetsintä laavulla, tässä merkkasi aika nopeasti piakan, mutta varmisteli vielä ennekuin minä tohdin sanoa löytö...  Ja viimeisenä ajoneuvot, traktori ja rollaattori. Kieri sitkeästi traktoria ympäri, kun aikaa enää 30sek päätin viedä takaisin rollaattorille ja tiukasti ajan puitteissa löytö!

Tässä kohtaa ohjaaja riemastui ja hyppäsi ilmaan sillä seurauksella, että taskusta tippui makkaranpala alueelle!!!! Se tiesi -1vp mutta ei iloa latistanut, koska tällä tuloksella Narra nousi 2-luokkaan.
                                     Suomen ensimmäisen 2-luokan NW bordercollie Narra


Ulkoetsintäkuvat @ Marjatta Savolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti