torstai 29. tammikuuta 2015

Rönskis pennut

                                        Rönskis pennut syntyivät maailmaan 26.-27.1.2015

VRK 58  Kisman lämmöt alkoivat mennä alaspäin, se läähätteli ja oli levoton.Iltaruoka jäi osittain syömättä
VRK 59 Yön tunteina lämmöt 36,7  ja pitkään aamupäivään ne pysyivät matalalla alle 37 Kisma valvotti yön ihan mukavasti, kun se halusi olla mun lähellä, mutta läähättäessään koko sänky tärisi sen tahdissa :) Aamulla se ei enää koskenut ruokaansa, ja päivän aikana käytiin ulkona tyhjennyksellä monet kerrat. Sanoin jo etukäteen,että tämä kestää niin kauan että Janne tulee töistä, ja sitten se vasta aloittaa. Meille kävi nimittäin samanlailla Ruskan ekan pentueen kanssa! Janne tuli illalla yhdeksän maissa kotiin, Kisma meni meidän sänkyyn petaamaan ja jumittui sinne. Ja sitten huomasin,että nyt tuli vedet, sinneppä juurikin.... Soitin siskolleni, että vedet meni noin klo 21.50, Kisman sain pakottaa pois makuuhuoneestamme omaan pentukammariin. Siellä se hyppäsi heti mun nukkumapaikalle, ja sinne tuli lisää vettä. Ja ensimmäiset supistukset klo 22.30  Maarit oli matkalla, tuli meille noin varttia vaille 11

Synnytys
Maaritin tultua Kisma meni pentulaatikkoon, supisteli vähän ja alkoi sitten nuolla takapäätään. Sanoin että kylläpä sitä vettä tuleekin, samassa kuulimme ininää ja eka pentu oli maailmassa :)
Toinen pentu tuli hetikohta perään, emme ehtineet sitäkään huomta,ennekuin se "löytyi" hännän alta.Ja suuri ylläri oli se, että saimme kaksi punaista tähän porukkaan! Tiesin että pieni mahdollisuus siihen on, mutta en kyllä uskonut,että niitä tulisi.
Kisma hoiti siis asiat hienosti itse, yhtään pentua emme avittaneet maailmaan, Kisma puhkoi kalvot ja alkoi hoitaa heti pentujaan antaumuksella.

Klo 22.55 mv tyttö 387g,  peilikuvana Kisman väritys päässä
Klo 23.10 pv tyttö 350g, toinen puoli päästä aika valkovoittoinen
Klo 23.50 mv poika 430g, pään väritys samanlainen kuin Rönnillä
Klo 04.30 mv poika 406g, todella kaunis ja tasainen pään yli menevä valkoinen kokokauluksella
Klo 04.40 mv poika 409g, otsapiirto, "piikki" kauluksessa
Klo 07.10 mv tyttö 381g, ohut piirto, koko kaulus
Klo 08.55 pv poika 360g, aika tasapainoinen väritys päässä,päälaella pilkku

Sitten odotimme lähes puolille päivin,tuleeko se "ei päätä ei häntää" pentu,jokan rangan jokainen löysi röntgen kuvasta. Kisma rauhoittui, ja oletimme että kyllä nyt homma on ohi. Kisma pääsi suihkuun ja sai kunnon ruoan, päivä oli mennyt kevyemmällä synnytysmuonituksella.
Meillä oli kyllä pitkä yö odotella pentuja maailmaan, alku näytti vauhdikkaalta, mutta Kisma pitikin sitten välissä aina kunnon levähdystauon,jonka aikana se pesi pentunsa,syötti ne ja otti itse pienet unet. Pennut olivat tasakokoisia, jänteviä ja jokainen alkoi imemään hyvin. Punainen narttu oli varsinainen imukone, sillä avattiin pienemmätkin baarihanat,kun se imaisi heti kiinni,kun nisä oli edessä.
Kisma alkoi hoitaa pentujaan heti todella hienosti, ulkona käydään nopeasti, pentujen puntaroinnin aikana katsoo huolestuneena,että mitä teen pennulle, oikea leijonaemo.
Nyt seuraillaan Kisman lämpöjä, sillä on ollut vähän ripulia ja jälkisupistuksia, haluaa kaivaa petiä kun polttelee. Pentujen painot lähtivät nousuun keskiviikon iltapunnituksessa.
Otan yksilökuvia viikonloppuna, tässä muutama perhepotretti.
1 kommentti: